El PP ha justificat que els treballs de postgrau del seu president, Pablo Casado, no apareguin perquè es lliuraven directament al professor per avaluar-los i no passaven per cap registre.

Fonts del PP han donat aquesta argumentació a Efe després de coneixe's que la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid (URJC) ha informat a la jutgessa sobre el denominat cas màster que no troba les úniques quatre feines que va presentar Casado, per aprovar el seu títol de postgrau.

En el partit, del qual Casado és nou líder, expliquen que els treballs es lliuraven directament al professor perquè els corregís i atorgués els crèdits corresponents per aquests, però els docents habitualment no els conserven deu anys després.

Sense irregularitats?

A més, subratllen d'altra banda que en aquesta mateixa jornada en què s'ha conegut la providència de la jutgessa relativa a aquests treballs també s'ha sabut que la Universitat Complutense no ha trobat irregularitats en l'expedient de Dret de Casado. Les fonts consultades adverteixen a més que Casado té la condició d'aforat, malgrat que una jutgessa d'instrucció continua investigant el seu màster.

El PP respon així a la providència coneguda avui, a què ha tingut accés Efe, en la qual la titular del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez Medel, assenyala que la representació processal de l'URJC els va enviar un escrit el 20 de juliol informant del màster de Casado.

Aquest escrit assenyala que a l'URJC no "els consta cap document consistent en els treballs del Sr. Casado per ser avaluat en els 20 crèdits no validats, ni rastre documental que evidenciï la seva aportació en el curs acadèmic 2008-2009 (correu postal, electrònic o de qualsevol altra manera)".

Aportar la documentació

Davant d'aquesta situació, la magistrada requereix els docents que van avaluar el president electe del PP, l'exdirector de l'Institut de Dret Públic Enrique Álvarez Conde i la professora Alicia Pérez de los Mozos, perquè "en cas que la conservin, aportin aquesta documentació abans de la seva declaració del 2 d'agost".

Aquest dia estan citats com a imputats a la peça separada que investiga la promoció del màster de Casado.

I, a més, la jutgessa es dirigeix a RTVE perquè li remeti abans d'aquesta data "l'enregistrament que disposi de les explicacions facilitades als mitjans de comunicació per part del Sr. Casado sobre la seva participació en el màster el dia 10 d'abril del 2018".