Els lletrats del Parlament no elaboraran, de moment, un nou informe sobre la situació de l'escó del president Quim Torra. Ni el president del Parlament, Roger Torrent, ni la Mesa els ho ha encarregat, malgrat que aquest dijous Cs i PSC demanaven que es fes una nova avaluació jurídica de la situació, després que el Tribunal Suprem rebutgés dictar mesures cautelars contra la decisió de la JEC de treure-li l'escó i que la JEP donés dos dies al Parlament per comunicar-li el seu substitut.

L'últim pronunciament dels serveis jurídics de la cambra, elaborat abans del darrer moviment de l'alt tribunal, concloïa que la JEC no tenia competències per treure l'acta de diputat a Torra. També defensava que, encara que fos cessat com a diputat, podria mantenir el càrrec de president de la Generalitat fins que hi hagués una sentència ferma que l'inhabilités perquè només era imprescindible ser diputat per ser escollit cap de l'executiu, però no per mantenir el càrrec.

Ara, la decisió està en mans del president de la cambra, Roger Torrent, que de moment no s'ha pronunciat sobre com actuarà davant d'aquest nou embat judicial. Dilluns hi ha convocat un nou ple del Parlament amb votacions i caldrà decidir sobre el vot de Torra. Per la seva banda, el president de la Generalitat ja ha anunciat que no es dona per suspès i que té intenció de seguir com a diputat i president.

Cs, per la seva banda, ja ha amenaçat que, si Torra vota, es querellarà contra Torrent per desobediència. Amb tot, la pilota torna a ser a la teulada d'ERC, que guarda silenci.