La Guàrdia Civil ha recollit en un informe presentat al Tribunal Suprem 315 presumptes actes de "violència o agressió" que vol relacionar amb l'independentisme. A l'obcecació del jutge Llarena per assenyalar el caràcter violent del cas català es li summa ara aquest document, que vol mostrar les mobilizaciones independentistes com a esdeveniments amb "cops, empentes, insults i amenaces als agents," llançament d'artefactes explosius a casernes de la Guàrdia Civil i talls a les vies.

A l'informe, publicat pel diari El Mundo, es documenten 122 "agressions" i gairebé 200 talls de vies. Entre els esdeveniments destacables, per veure al punt que arriba l'informe, s'assenyala com a actes violents fins i tot les mobilitzacions davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb les declaracions pel judici del 9-N.

Segons aquest nou informe, que s'uneix a una llarga llista de textos elaborats per la Guàrdia Civil, darrere d'aquesta "violència" es troben els líders independentistes, que a través de la "població", "van encoratjar actes d'insurrecció pública, de desobediència i de resistència col·lectiva a l'autoritat legítima de l'Estat, ocupant carreteres i carrers, bloquejant edificis públics i sotmetent les autoritats judicials i els agents de les Forces i Cossos de Seguretat a un incessant assetjament".