Poc després que l'Audiència de Sevilla requerís a l'expresident de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, que ingressés a presó en un termini de deu dies, Griñán va demanar que se suspengués aquesta ordre al·legant motius de salut. L'expresident anadalís pateix un cancer i la seva defensa ha sostingut que el seu estat de salut no li permetria entrar a presó. Per tal de corroborar la versió de Griñan s'ha encarregat un informe forense que corrobora la versió de la defensa. 

Segons informe Efe, el document assenyala que els possibles efectes secundaris en el tractament hormonal i de radioteràpia, així com les freqüents revisions a què serà sotmès, "semblen poc compatibles amb la dinàmica carcerària" i amb la vida a la presó. A més, se subratlla que el diagnòstic de càncer produeix una ensulsiada psíquica a la persona i que l'ingrés a la presó "no ajuda" a afrontar una malaltia d'aquesta entitat. En altres paraules, l'ingrés a presó seria contraproduent per lluitar contra la malaltia. Aquest informe s'ha fet a petició de la defensa de Griñán, que ha demanat la suspensió de l'entrada a la presó de l'expresident pel diagnòstic recent del càncer de pròstata. 

Recursos anteriors

El passat mes de desembre l'Audiència de Sevilla ja va desestimar un altre recurs de Griñán. Davant dels recursos de súplica de l'expresident socialista  l'Audiència exposa que aquests "plantegen qüestions ja resoltes en la interlocutòria recorreguda i no hi ha cap dada o circumstància que permeti reformar la resolució dictada", que "fonamenta suficientment la denegació de la suspensió de les penes de presó".

Ara, la situació canvia. El tribunal demana al Ministeri Fiscal i a les acusacions particulars que informin sobre la sol·licitud de suspensió de l'execució de la pena Griñán una vegada que el tribunal compta amb l'informe forense. "Presentat informe mèdic forense sobre reconeixement mèdic efectuat al penat, desitgi trasllat del mateix i de la sol·licitud de suspensió de l'execució de la pena conforme a l'article 80.4 del Codi Penal al Ministeri Fiscal i acusacions particulars perquè informin sobre aquesta sol·licitud en el termini de tres dies", assenyala la providència.

El 2 de gener passat va expirar el termini de deu dies habilitat per la Secció Primera de l'Audiència de Sevilla per a l'ingrés voluntari a la presó de Griñán, l'exconseller d'Hisenda Carmen Martínez Aguayo, l'exconseller d'Innovació Francisco Vallejo, l'exconseller d'Ocupació i Desenvolupament Tecnològic José Antonio Viera, i el també exconseller d'Ocupació Antonio Fernández, condemnats a presó pel cas dels ERO.