L'Audiència de Sevilla ha desestimat els recursos dels condemnats pel cas ERO (tots ells exalts càrrecs del govern andalús) i n'ha requerit set, entre ells l'expresident de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, perquè ingressin voluntàriament a la presó en un termini de deu dies. Així doncs, la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Sevilla ha dictat una interlocutòria que desestima els recursos de súplica presentats per vuit dels condemnats contra la resolució que no va acceptar suspendre les penes privatives de llibertat mentre es tramita l'indult.

Val a dir, però, que encara que desestima el recurs presentat per la defensa de l'exviceconseller d'Ocupació, Agustín Barberá, cancel·la el seu ingrés a la presó fins que es tramiti la suspensió de l'execució de la pena sol·licitada per la seva defensa, ja que està pendent d'un informe del metge en patir una malaltia molt greu.

En aquest context, l'Audiència requereix a set d'exalts càrrecs de la Junta d'Andalusia que en qualsevol hora dins el termini de deu dies, ingressin voluntàriament a qualsevol centre penitenciari de la geografia espanyola. Concretament, aquest termini començarà a comptar a partir d'aquest divendres, quan es produeix la notificació efectiva als procuradors, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia.

Els exalts càrrecs condemnats

José Antonio Griñán va ser condemnat a sis anys i dos dies de presó i inhabilitació durant 15 anys per prevaricació i malversació. I Carmen Martínez-Aguayo, que va ser viceconsellera d'Hisenda entre abril del 2004 i abril del 2009 i consellera d'Hisenda entre abril del 2009 i setembre del 2013, ha estat condemnada a sis anys i dos dies de presó i inhabilitació durant 15 anys per prevaricació i malversació.

El conseller d'Innovació entre l'abril del 2004 i l'abril del 2009, Francisco Vallejo, va ser castigat amb set anys i un dia de presó i a 18 anys d'inhabilitació per prevaricació i malversació. I el conseller d'Ocupació i Desenvolupament Tecnològic entre l'abril del 2000 i l'abril del 2004, José Antonio Viera, va ser condemnat a set anys i un dia de presó i a 18 anys d'inhabilitació.

Antonio Fernández, viceconseller d'Ocupació entre l'abril del 2000 i abril del 2004 i conseller d'Ocupació entre l'abril del 2004 i març del 2010, va ser condemnat a set anys, onze mesos i un dia de presó i a 19 anys i sis mesos d'inhabilitació pels delictes de malversació i prevaricació.

En darrer lloc, el viceconseller d'Innovació entre el març del 2005 i l'abril del 2010, Jesús María Rodríguez, va ser condemnat a sis anys de presó i a 15 anys d'inhabilitació pels delictes de prevaricació i malversació, mentre que el director general d'IFA-IDEA entre juny del 2004 i maig del 2008, Miguel Ángel Serrano, va ser condemnat a sis anys i sis mesos de presó i 17 d'inhabilitació per prevaricació i malversació.