Poques hores després que l'Audiència de Sevilla requerís a l'expresident de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, que ingressés a presó en un termini de deu dies, Griñán ha demanat al mateix tribunal suspendre el seu ingrés. El motiu? L'expresident andalús al·lega una malaltia greu sobrevinguda. La defensa de Griñán esgrimeix que és possible dictar la suspensió de la privació de la pena de presó sense cap requisit en cas que el penat estigui afligit d'"una malaltia molt greu amb patiments incurables". Segons El Mundo, Griñán patiria un càncer

Anteriorment, la defensa de l'expresident andalús ja havia intentat que aquest no posés un peu a la presó. Per exemple, van presentar un recurs de súplica a la Secció Primera de l'Audiència, però aquesta el va desestimar. En canvi, l'exviceconseller d'Ocupació Agustín Barberá (també condemnat) va esgrimir motius de salut i l'Audiència va accedir a suspendre temporalment l'execució de la pena de presó. Això obre una porta d'esperança per la defensa de Griñán, qui està condemnat a sis anys i dos dies de presó i inhabilitació durant 15 anys pels delictes de malversació i prevaricació. A més, el passat 1 de setembre la família de l'expresident de la Junta d'Andalusia van presentar davant el Ministeri de Justícia la petició d'indult parcial per a l'exdirigent socialista.

La decisió de l'Audiència

El passat dijous, l'Audiència de Sevilla va desestimar l'anterior recurs de Griñán i li va fixar el termini de dos dies per entrar a la presó. L'expresident andalús no és l'únic, aquesta decisió també afecta la resta de condemnats pel cas del finançament dels expedients de regulació d'ocupació (ERO) fraudulents. 

D'aquesta manera, ha desestimat suspendre les penes de presó tot esperant que el Ministeri de Justícia resolgui les peticions d'indult i que el Tribunal Suprem faci el mateix respecte als seus incidents de nul·litat contra la sentència d'aquesta instància sobre els recursos de cassació. Així, el tribunal habilita un termini de deu dies, que comença aquest divendres i finalitza l'1 de gener, perquè tots els condemnats "ingressin voluntàriament" a la presó, excepte l'exviceconseller Agustín Barberá.

Davant dels recursos de súplica de Griñán, entre altres, l'Audiència exposa que aquests "plantegen qüestions ja resoltes en la interlocutòria recorreguda i no hi ha cap dada o circumstància que permeti reformar la resolució dictada", que "fonamenta suficientment la denegació de la suspensió de les penes de presó". Ara, el nou moviment de la defensa de Griñán portarà al tribunal a tornar a valorar la seva possible entrada a la presó.