El catedràtic de Dret Constitucional, Joaquín Urías, torna avui a replicar al govern espanyol i a tots aquells que afirmen que el Senat, dissolt amb motiu de la celebració de les eleccions del 10-N, pot ara aprovar l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. Davant les informacions publicades avui que donen per fet que es pot activar el 155, Urias ofereix a través de Twitter "informació gratuïta" que desmunta els arguments dels que defensen que es pot suspendre l'autogovern de Catalunya.

Així, davant els informes tècnics que avalen que la Diputació Permanent és competent per aprovar el 155, l'exlletrat del Tribunal Constitucional recorda que "la Diputació Permanent NO és el Senat" i recorda que "vetllar per les competències del Senat NO és exercir-les en el seu nom".

Urías sosté a la seva piulada que "atribuir a un òrgan competències que ni la Constitució ni la llei li van voler donar NO és interpretar sinó fer una norma nova".

Per segon día Urías esmena a aquells que no veuen impediments per aplicar el 155 amb el Senat dissolt, entre ells el presidnet espanyol Pedro Sánchez.