El catedràtic de Dret Constitucional i exlletrat del Tribunal Constitucional, Joaquín Urías, ha esmenat el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que aquest matí en una entrevista a la Cadena SER ha assegurat que  l'executiu, encara que estigui en funcions, pot aplicar l'article 155.  Davant aquest afirmació Urías diu "doncs jo crec que no".

El catedràtic sosté en una piulada que el el reglament del Senat exigeix que l'article 155 sigui aprovat pel ple "i amb el Senat dissolt el ple no pot reunir-se", assegura. Urías recorda al president espanyol que el 155 "és un mecanisme excepcional que només por aplicar-se de la manera i en els supòsits previstos". I conclou: "Si no, ens carreguem la Constitució".

Pedro Sánchez s'ha mostrat convençut de la possibilitat d'activar el mecanisme del 155 malgrat que el govern estigui en funcions. “Es pot aplicar amb un govern en funcions sense problemes. El govern d’Espanya ho ha estudiat”, ha afirmat el dirigent socialista, ha insistit Sánchez.