Totes les parts han complert amb el guió previst. A la sessió de control al president de la Generalitat, Inés Arrimadas i Quim Torra s'han tornat a enganxar, i de valent, per la croada contra els llaços grocs de Ciutadans, després que el president hagi desobeït l'ordre de la Junta Electoral Central de treure la simbologia a favor de presos i exiliats dels edificis públics. 

Amb la seva acidesa i menyspreu habituals, la líder de Ciutadans al Parlament ha arrencat amb un "quina part de 'retiri la propaganda separatista' no entén?". I ha seguit amb l'escalada verbal acusant els independentistes de ser "molt gallets en aquesta cambra, però després, davant dels jutges, no vegin com rebaixen, passant-se el mort l'un a l'altre". 

Com ja és tradició, Arrimadas ha exhibit un parell de fotografies, aquesta vegada, de la façana del Palau de la Generalitat amb la pancarta i el llaç groc, per si de cas Torra no la tenia prou vista. L'encara cap de l'oposició ha cridat al president: "Vostès no poden demanar als ciutadans que paguin impostos i després fer el que els dona la gana cobrant un pastizal". Arrimadas ha reservat un cartutx per al síndic de greuges, a qui ha qualificat d'"el processista major del regne", arran de l'informe que Torra li ha encarregat sobre què cal fer amb els llaços. 

El president de la Generalitat ha preferit tirar d'ironia a la seva rèplica. "Trobarem a faltar el seu somriure i els seus cartellets", ha respost a Arrimadas, que deixarà el Parlament de Catalunya les properes setmanes per acompanyar Albert Rivera al Congrés dels Diputats. Torra ha persistit amb l'actitud desafiant que ha adoptat amb la JEC afirmant: "Jo no prohibiré mai res". Alhora, ha posat de manifest que "el fet que considerin ―a Cs― que els llaços grocs són símbols polítics", implica que "estan acceptant que tenim presos polítics". Ha estat en aquest moment precís que Arrimadas s'ha girat cap al seu escuder, Carlos Carrizosa, fent el gest amb el dit d'estar boig, en una clara al·lusió al president de la Generalitat. (És el minut 3.40 del vídeo adjunt a continuació). 

PSC i comuns pressionen per la qüestió de confiança

Miquel Iceta i Jéssica Albiach han coincidit a denunciar la inacció de l'executiu Torra. Tant el PSC com Catalunya en Comú han aprofitat la sessió de control al president per insistir en el que demanen des de fa setmanes, que és que se sotmeti a una qüestió de confiança per comprovar si encara compta amb el suport del Parlament per seguir governant.