"Infàmia, toc de queda totalitari per silenciar el constitucionalisme, vergonya, humiliació". Són alguns dels termes que ha emprat la cap de l'oposició aquest dimarts al matí, amb el to crispat al qual ens té habituats últimament.

Una Arrimadas indignada i desafiant ha comparegut al Parlament per demanar la dimissió del president de la cambra, a qui acusa de silenciar-los i "d'estar actuant igual que Forcadell". Considera inadmissible que la cambra hagi alterat la seva activitat ordinària per l'inici del judici.

ines arrimadas   marina fernandez

Si Roger Torrent no plega per iniciativa pròpia, avisa, iniciaran els procediments perquè sigui destituït. Ara bé, un cop fet el titular, el que no ha acabat de quedar clar és a través de quin mecanisme podrien forçar el cessament de Roger Torrent. Preguntada sobre quin camí seguirien, la líder de Cs no ha acabat de concretar. De moment, ha dit, enviaran aquest escrit a la Mesa, per tant, al propi president. I en paral·lel intentaran dur la proposta perquè es voti al ple. Arrimadas denuncia que el president "utilitza el Parlament com l'altaveu del separatisme". 

Acusa Sánchez d'arrossegar-se

Arrimadas ha aprofitat la roda de premsa per confirmar que serà a la manifestació unionista de diumenge a Barcelona, a la Plaça Urquinaona. Una marxa que, com la de diumenge passat a Madrid, servirà per exigir a Pedro Sánchez que convoqui eleccions. 

Només l'anunci d'un avançament electoral, diu Cs, podria motivar a desconvocar la manifestació. Segons Arrimadas, "Sánchez s'arrossega davant l'independentisme". Per això li demana que "deixi d'humiliar-nos i convoqui eleccions". 

Sobre la seva absència a la concentració de Colón, ha insistit que va tenir un problema amb el vol.