Indignació a les xarxes per la ignorància de l'alcaldessa de Sogorb sobre el català | VÍDEO

El vídeo de l'alcaldessa de Sogorb, capital de la comarca valenciana de l'Alt Palància, quan intervé en directe per la televisió i exigeix a la periodista que li faci l'entrevista en castellà ja que no entén el català, ha provocat molta indignació a les xarxes socials davant aquesta falta de respecte de la regidora en cap. El vídeo l'ha compartit a Twitter el perfil Apala 9, que recull moments destacats dels programes de la cadena À Punt, tant aquells que són divertits com d'altres que no tant. Com es veu a les imatges, la periodista pregunta a l'alcaldessa Mari Carmen Climent, del Partit Popular, per la situació que s'està vivint al seu municipi, que acull persones desallotjades per l'incendi a Vilanova de Viver. "Mari Carmen, bona nit, veiem que la Creu Roja està preparant aquest alberg provisional", indica la periodista, mentre Climent contesta: "T'agrairia que em parlessis en castellà, entenc poquet el valencià, no l'entenc gaire". La reportera canvia d'idioma immediatament i formula la mateixa frase en castellà. 

Les xarxes han reaccionat ràpidament a aquest comentari de l'alcaldessa. "L’únic que li interessava era mostrar el seu odi al valencià. L’entén perfectament, però vol imposar i humiliar. Quina indesitjable...", apunta un usuari, que ha rebut moltes respostes al seu missatge, coincidint amb la seva valoració. A més, la frase que la periodista ha hagut de traduir és pràcticament idèntica: "Veiem que la Creu Roja està preparant aquest alberg provisional", no ho va entendre, "Vemos que la Cruz Roja está preparando este alberge provisional", sí, fet que encara confirma més la seva tesi. Un altre usuari afegeix també la seva aportació: "Que una alcaldessa d'un poble de Castelló no "entengui" el valencià és de jutjat de guàrdia... encara que siga castellanoparlant el poble se suposa que és una funcionària pública no? Fort és poc". Aquests només són dos exemples de desenes de comentaris denunciant l'actitud de la regidora, titllant la situació de lamentable. 

L'hemeroteca enfonsa l'alcaldessa de Sogorb

Davant els seus comentaris desagradables de Mari Carmen Climent respecte a la llengua catalana, altres usuaris han estirat l'hemeroteca i han compartit vídeos de l'alcaldessa on aquesta no es queixa en cap moment de la llengua ni demana canviar-la perquè no l'entén. "Tenim l'alcaldessa de Sogorb, Mari Carmen Climent, moltes gràcies per estar ací" diu la periodista de Castelló Televisió. L'alcaldessa contesta en castellà però en cap moment reclama un canvi de llengua: "Hui, en #CuartoMilenio, el misteriós cas de Mari Carmen: l’alcaldessa que no entenia el valencià d’À Punt però sí el de la televisió local de Castelló", ironitza un tuitaire. 

D'altres també han volgut recuperar una notícia del 2021 i que ja va situar l'alcaldessa de Sogorb al centre de la notícia: el seu ajuntament va acceptar amb el vot a favor del PP, la donació d'un bust del dictador Francisco Franco per part de l'escultor Manolo Rodríguez. Aquesta escultura, de l'any 1968, formava part d'una donació més gran, però la resta de partits de l'ajuntament es va mostrar en contra o es va abstenir, com en el cas de Ciutadans, en la votació. Davant la polèmica,  Mari Carmen Climent es va limitar a agrair la "generositat demostrada amb aquesta donació", obviant la figura de Franco.