El cantautor Lluís Llach s'ha mostrat indignat pel fet que el govern de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias segueix permetent la situació anòmala de Dani Gallardo, el jove de Madrid que es va solidaritzar amb els presos polítics catalans i que s'ha convertit en l'únic pres que queda de les protestes contra la sentència de l'1-O.

"Un estat policial. Quan l'esquerra més progressista permet aquests abusos de poder, alimenta i legítima els postulats de la ultradreta per a quan arribi al poder; que així, no en tingueu cap dubte, hi arribarà. Cretins!!!", ha deixat anar Llach.

Dani Gallardoel jove de 23 anys empresonat fa un any pels aldarulls en les protestes a Madrid contra la sentència de l'1-O ha negat aquest divendres davant el tribunal que agredís els agents que estaven intentant detenir la seva amiga —i també acusada— Elsa Vikki. Segons ha explicat, els agents estaven colpejant la seva companya i ell va intentar protegir-la amb el seu cos.

"Preferia que em peguessin a mi que a ella", ha afirmat. Gallardo ha negat que utilitzés cap pal per colpejar els agents —com sostenen la policia i la Fiscalia— ni que formi part de cap grup antisistema. La Fiscalia demana per a ell sis anys de presó i el tribunal no preveu emetre sentència fins al mes de desembre.

A preguntes de la Fiscalia, Gallardo ha declarat que no va participar en la concentració en favor dels presos polítics ni tampoc en els disturbis que van tenir lloc a la plaça Santa Ana, i que no va entravessar contenidors ni va llançar objectes a la policia. Tampoc va increpar els vianants ni va agafar el pal que consta. Segons ha apuntat, va actuar únicament per defensar la seva companya, a qui els agents estaven agredint.