La formació Independentistes d'Esquerres s'ha solidaritzat aquest dissabte amb el president de la Generalitat, Quim Torra, després que el dijous 17 de setembre se celebrés la vista en el Tribunal Suprem (TS) que haurà de dictaminar si l'inhabilita per haver desobeït la Junta Central Electoral (JEC) i no haver retirat, com aquesta l'havia demanat, els llaços grocs dels edificis de la Generalitat de Catalunya durant la campanya electoral de les eleccions generals del 28 d'abril del 2019. 

Per aquest motiu, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja va decretar la inhabilitació d'un any i mig pel president Torra i, ara, el TS haurà de resoldre si confirma o no la sentència. 

Torra Suprem inhabilitacio EFE (2)

Torra entrant al Tribunal Suprem / EFE

Denuncia la parcialitat de la justícia espanyola

A banda de solidaritzar-se amb Torra, Independentistes d'Esquerres també ha volgut "denunciar el poder judicial espanyol" per ser "parcial, incompetent, venjatiu i anticatalà". 

Després de la vista al Tribunal Suprem, Torra va comparèixer a Madrid davant dels mitjans de comunicació on va afirmar que havia anat fins a la capital espanyola per mirar als magistrats a la cara alhora que va comunicar que no pensava convocar eleccions anticipades, tal com li havien demanat el dia abans totes les formacions polítiques en el Debat de Política General en el Parlament de Catalunya.

Des del punt de vista d'Independentistes d'Esquerres, aquest va ser "un discurs històric" de Torra "en defensa del treball i la salut de les classes populars i dels drets i els interessos de la nació catalana completa".