El Fossar de les Moreres de Barcelona ha sigut aquest dissabte al matí l'escenari de presentació de la candidatura al consell nacional d'Independentistes d'Esquerres. Al capdavant s'hi situen Josep Andreu, alcalde de Montblanc, i Josep Guia, dirigent històric del PSAN valencià, com a president i vicepresident respectivament.

Durant l'assemblea constituent de la formació, celebrada aquest matí, Andreu ha remarcat la "prioritat absoluta de la independència com a objectiu polític del nostre poble" i ha reivindicat "la legitimitat, legalitat i validesa" del referèndum i la proclamació de la República Catalana que va tenir lloc l'octubre de 2017. Per aquests mateixos motius, la plataforma ha acordat l'adhesió de l'entitat al Consell per la República.

Suport a l'estratègia de Puigdemont

Des que es va formar a principis d'any, la formació d'Independentistes d'Esquerres s'ha situat al costat de la proposta transversal del president Carles Puigdemont. En l'assemblea constituent d'aquest dissabte, Andreu ha manifestat "el ple suport de l'entitat a l'estratègia rupturista encapçalada pel president". 

L'assemblea ha rebut la salutació del president des de l'exili, que ha volgut agrair el compromís i la fermesa als membres de l'entitat. "Recolliu la millor tradició de l'esquerra catalana", ha destacat Puigdemont, reconeixent la tasca de l'esquerra en els inicis del moviment per l'alliberament nacional. El president ha instat també a treballar des de totes les opcions ideològiques per "allargar la victòria de l'1 d'octubre". "És la llavor de la República Catalana", ha reivindicat.

La candidatura d'Independentistes d'Esquerres

La presentació al Fossar de les Moreres aquest dissabte ha estat el tret de sortida a l'assemblea constituent d'Independentistes d'Esquerres, que durarà de fet fins el 8 de setembre. 

La candidatura al consell nacional de l'entitat l'encapçalen l'alcalde de Montblanc i exdiputat d'ERC, Josep Andreu, com a president, i l'històric dirigent del PSAN al País Valencià, Josep Guia, com a vicepresident. També en formen part l'exdiputada d'ERC i membre de La Crida, Àngels Cabassés, com a tresorera; l'economista i exmilitant d'ERC i de Solidaritat Uriel Bertran; el diputat de JxCat i secretari 1r de la Mesa del Parlament, Eusebi Campdepadrós; l'exregidor d'ERC Jordi Pesarrodona; i l'exmilitant del PSAN i d’ERC Jaume Renyer, entre d'altres. 

L'acte d'aquest dissabte ha finalitzat amb una ofrena floral als caiguts el 1714 en defensa de les llibertat de Catalunya. 

 

Imatge principal: Assemblea constituent d'Independentistes d'Esquerres. / @KanakySuport