La plataforma Independentistes d'Esquerres, en la qual figuren alguns exmilitants d'ERC i de la CUP i que ha expressat el seu suport al president Carles Puigdemont, impulsarà la creació d'un "Bloc Republicà d'Alliberament Nacional" que vetlli per la "unitat estratègica" de l'independentisme.

Així es desprèn de la ponència política que el moviment ha publicat aquest dilluns, en la qual es reitera la necessitat d'una candidatura unitària independentista per a les pròximes eleccions catalanes que tingui com a objectiu "obtenir més del 50% dels vots" i la majoria absoluta en escons per "estar àmpliament legitimada per reprendre el camí interromput a l'octubre del 2017".

Independentistes d'Esquerres es va presentar públicament el passat 22 de febrer en un acte a l'Ateneu Barcelonès, en el qual van llegir un manifest de suport al president Puigdemont i als consellers Toni Comín i Clara Ponsatí, els tres eurodiputats de JxCat.

 

Entre els promotors d'aquest grup es troben l'alcalde de Montblanc i exmembre d'ERC, Josep Andreu, l'exdiputat al Parlament Europeu d'ERC Bernat Joan, el pallasso i exregidor de Sant Joan de Vilatorrada (Bages) Jordi Pessarrodona i l'exconseller de govern tripartit Carles Solà, entre d'altres.

Puigdemont, "per sobre dels partits"

En la seva ponència organitzativa indiquen que, si no és possible la formació d'una llista unitària, donaran suport a la candidatura "que treballi prioritzant la consecució de la independència, en la línia d'unitat estratègica". En aquest mateix text "renuncien explícitament a convertir-se en un partit polític" i demanen que Puigdemont sigui "vist i acceptat com el president de tots, situat per sobre dels partits", per "construir una unitat estratègica vencedora".

Independentistes d'Esquerra també carrega en el seu text polític contra la taula de diàleg perquè entenen que, "en una lluita d'alliberament nacional i social, la negociació amb la metròpoli dominant es fa al final de la lluita", per acordar "l'alliberament dels presoners" i els "termes de la independència". "Qualsevol altre escenari de diàleg prematur només pot conduir, com a molt, a nous miratges autonòmics i als nous incompliments dels acords", han indicat.

Aquest moviment també ha posat èmfasi en la constitució de l'"Assemblea de Representants del Consell per la República", que ha de néixer "dels consells locals de la República creats a totes les poblacions de país".

Tant el document de la ponència política com el de la ponència organitzativa es debatran en línia fins al 24 de març i hauran de ser aprovats en l'assemblea fundacional que duran a terme el 29 d'aquest mes, en la qual elegiran els 21 membres del seu secretariat provisional.