L'enxampada del fundador de Ciutadans​, Arcadi Espada, mentre pintava una gran bandera espanyola al mobiliari urbà de l'Ametlla de Mar aquesta matinada ha fet bullir les xarxes. Els fets no han deixat indiferent a ningú i han despertat un allau tant de crítiques com de suports. 

Per una banda, l'independentisme ha carregat amb contundència contra Espada. El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián, amb la seva particular ironia i toc d'humor, ha felicitat el fundador de Ciutadans i ha afegit: "Tabàrnia també mereix el seu Bansky i el seu Batman". 

L'exvicepresident de la Generalitat Josep Lluís Carod-Rovira també ha lamentat els fets i ha enviat el seu suport a l'alcalde de la localitat, Jordi Gaseni. Aquest matí, el batlle, a través d'unes piulades, ha lamentat que "la delinqüència organitzada embruti un cop més la rotonda" i ha fet una crida a "respectar l'espai públic". Per això, Carod-Rovira ha volgut felicitar l'alcalde "pel seu combat contra la delinqüència".

L'exdiputat de la CUP Antonio Baños també s'ha pronunciat al respecte amb un to irònic. "Arcadi respectant la neutralitat de l'espai públic", ha indicat. 

Una altra veu ha estat la de l'economista Xavier Sala-i-Martin que ha recordat una imatge del periodista Espada amb l'actual portaveu de Cs al Congrés, Juan Carlos Girauta. Sala-i-Martin s'ha referit al periodista amb un joc de paraules: "Espadi Arcada".

Tanmateix, no tot han estat crítiques pel fundador de Ciutadans. El món unionista ha sortit a la defensa d'Arcadi i li ha enviat tot el seu suport. L'exdiputat de la formació al Parlament Jordi Cañas, de manera molt clara i concisa, ha agraït l'acció. "Gràcies Arcadi", ha sentenciat. 

En aquesta línia, el portaveu del partit al Congrés, Juan Carlos Girauta, ha criticat la denuncia a Espada per part de "la policia que mai impedeix pintar en groc". "Llibertat!", ha clamat.

El president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol,  també ha defensat la bretolada i ha denunciat "l'assetjament del Govern". "Des de SCC estem preparant la resposta jurídica i social adequada", ha assegurat.