Mentre l'independentisme institucional ha donat per acabada la XII legislatura amb l'aprovació d'una proposta de resolució que demana al Congrés que aprovi una llei d'amnistia, l'independentisme de carrer es conjura per mantenir-se actiu.

És per aquest motiu que l'Assemblea ha convocat per aquest dissabte a les 11h del matí una manifestació a la plaça Sant Jaume sota el lema 'La repressió no ens atura'. "Tot i la indefinició dels partits i les institucions catalanes pel que fa a l'avenç del procés d'independència, l'Estat espanyol no ha afluixat i ha continuat reprimint sense trobar una resposta antirepressiva unitària, efectiva i viable", han argumentat en un comunicat.

manifestacio assemblea sant jaume

Per altra banda, diversos col·lectius independentistes han convocat una acció a pocs carrers de Sant Jaume a la mateixa hora, entre les 10h i les 12h. Es tracta d'una recollida de signatures a favor de la via unilateral per arribar a la independència.

"Si l'1 d'octubre et va canviar la vida, si no esperes res més de l'Estat espanyol que no sigui represió i espoli, si no vols que els interessos partidistes determinin el nostre futur, si vols fer realitat la República catalana...  Vine a signar per la via unilateral", reclamen els impulsors.

Per altra banda, els CDR han convocat protestes a Girona, Barcelona i Lleida accions per avui i demà. Per aquest divendres per la tarda han impulsat una marxa de torxes a ciutats com Girona, Granollers, Lleida, Mollet, Tarragona i Vilafranca.

Aquesta mateixa acció es repetirà demà a les 19h a la plaça Universitat de Barcelona. A Lleida, també hi ha convocada una manifestació contra la crisi econòmica a les 19h davant de la delegació del Govern, al carrer Lluís Companys. També hi haurà una protesta contra la crisi del Covid a Girona el dissabte a les 19h a la plaça del Vi.