Ja com a eurodiputat i gaudint d'immunitat parlamentària, el president a l'exili, Carles Puigdemont, trepitjarà Perpinyà el proper dissabte 29 de febrer. Acompanyat dels també eurodiputats Toni Comín i Clara Ponsatí - que ho serà una vegada s'hagi fet efectiu el Brexit el 31 de gener- Puigdemont serà present a l'acte organitzat pel Consell per la República a la capital del Rosselló.

La reunió se celebrarà a les 12 del migdia a l'aparcament del Parc des Expositions a Perpinyà. "Carles Puigdemont serà el protagonista d'aquesta reunió del Consell per a la República Catalana dels Pirineus Orientals on esperem entre 50.000 i 100.000 persones", ha confirmat Júlia Taurinyà, l'ambaixadora d'aquest consell al Rosselló, al diari L'Indépendant.

A l'acte, que vol tenir un caràcter transversal, s'hi espera també la participació de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural, així com la dels alcaldes de la Catalunya Nord ique van signar un manifest en què es reivindica el respecte a les llibertats i als drets fonamentals del poble català.

Perpinyà Puigdemont L'independent

L'acte ha estat batejat com La República al centre [del món], en un gest de complicitat amb la famosa sentència de Salvador Dalí que situava l'estació de tren de Perpinyà com el centre del món. 

La primera intenció dels organitzadors va ser que l'acte es realitzés en un temple de catalanitat al Rosselló com l’estadi Aime Giral, lloc de joc habitual de l’equip de rugbi de la USAP per limitacions d’aforament. Les xifres de capacitat, però, han fet que s'acabi descartant aquesta opció. 

Centenars de voluntaris

La presència de Puigdemont, Comín i Ponsatí, que el Consell per la República ja dona per feta, no ha de comportar cap risc un cop l’Estat francès ha assegurat que no els detindrà atesa la seva immunitat com a europarlamentaris —es preveu que Ponsatí ja ho serà de ple dret en la data de l’acte.

Cartell Puigdemont Perpinyà

Aquest dissabte es va dur a terme la primera reunió organitzativa per a la benvinguda dels exiliats a Perpinyà. Aquest diumenge s'ha fet la segona. A les dues, hi han participat voluntaris que ajudaran a preparar l'acte més gran que s'ha organitzat mai a la Catalunya Nord.