El Consell per la República Catalana ha sondejat l'estadi Aimé Giral de Perpinyà (Catalunya Nord), on juga l'equip de rugbi USAP, per celebrar un acte a finals de febrer o principis de març.

Així ho han explicat fonts consultades per Europa Press, després que el president a l'exili Carles Puigdemont, que és al capdavant de l'entitat, expliqués que planifiquen un acte a Perpinyà la segona quinzena de febrer.

Les esmentades fonts han deixat clar que el camp de la USAP, amb capacitat per a 14.500 persones, és un dels diversos escenaris que contemplen.

A més del camp de la USAP, els organitzadors han contactat amb altres poliesportius perquè estan intentant quadrar la data de celebració de l'acte, que probablement es farà un dissabte.

Els vincles de la USAP amb el catalanisme s'han evidenciat en moltes ocasions, començant perquè la samarreta de l'equip porta els colors de la senyera, per estar agermanat amb el FC Barcelona, i perquè una de les cançons més conegudes entre els seus seguidors és L'Estaca, de Lluís Llach, que canten com si fos el seu himne.

Reunió l'1 de febrer

A l'espera de conèixer els detalls de l'acte, els membres del Consell per la República es tornaran a reunir dissabte 1 de febrer a Waterloo (Bèlgica) per avançar en els preparatius d'aquest esdeveniment, entre altres qüestions.

En diverses ocasions, Puigdemont ha admès que li faria molta il·lusió celebrar un acte a Perpinyà, que considera "terra catalana", així com una trobada del grup parlamentari.

El novembre de l'any passat es va presentar a Perpinyà la delegació del Consell per la República a la Catalunya Nord, la presidenta de la qual és Júlia Taurinyà, i la resta de membres fundadors són Francesc Bitlloch, Josep Bonet, Jaume Domènec, Carles Garsaball, Joan-Lluís Lluís, Hervé Pi i Carles Sarrat.