El diari de Perpinyà L'Indépendant ha carregat amb força contra la fiscalia espanyola pels seus atacs a la premsa internacional. "Quan el fiscal espanyol acusa la premsa internacional de difondre informació falsa", és el titular de l'extensa notícia que dedica el rotatiu francès a la fiscalia espanyola. 

L'Indépendant se sorprèn que a l'acusació de la fiscalia contra els presos polítics no només es van enumerar les denúncies contra els acusats, sinó que també es va parlar del paper de la premsa internacional, manipulada segons la fiscalia, pels líders de la Generalitat. 

L'escrit d'acusació fa una llista de mitjans internacionals que "van ser capaços de donar informació en temps real sobre el referèndum". Entre aquests mitjans s'acusa els diaris alemanys Bild Der Spiegel, l'italià La Repubblica, els francesos Le Monde i Le Figaro, la cadena de televisió anglesa BBC i el diari The Guardian i el diari nord-americà The Washington Post i la cadena d'informació CNN

El diari de Perpinyà subratlla que la fiscalia denuncia "manipulacions de la informació en relació amb la realitat del que estava passant en aquell moment a Catalunya".

El rotatiu francès també comparteix l'opinió de Reporters Sense Fronteres que va recordar que durant la jornada de l'1-O molts periodistes internacionals van patir danys per part dels cossos policials i, en dies anteriors al referèndum, per part de manifestants d'ultradreta; "una informació que no s'inclou a l'escrit de la fiscalia", indica L'Indépendant.