Un advocat català, Cèsar Lagonigro, denuncia per les xarxes socials que ha sigut aturat per la policia espanyola a la frontera de la Jonquera per portar l'adhesiu de CAT (abreviatura de Catalunya) tapant la "E" d'Espanya.

Lagonigro assegura que la Policia Nacional espanyola li ha dit que "no pot circular amb aquesta matrícula" i quan l'advocat ha respost en català que "hi podrem circular perquè serem independents" el policia espanyol ha dit: "Parleu en un idioma que s'entengui".

cesar advocat

El tuit publicat per l'advocat diu així: "El CNP ens ha aturat a la Jonquera per portar CAT a la matrícula tapant la E. Diuen que no podem circular amb aquesta matrícula. Els responem que més d’hora que tard, hi podrem circular, perquè serem independents. Diuen que parlem en un idioma que s’entengui. Seguim en català".

Lagonigro ja va tenir un altre ensurt

Cesar Lagonigro va anar equipat fins a Sevilla amb un llaç a la solapa i dos més a la maleta de viatge, per assistir a un Congrés d'Advocats. És a dir, tenia molts números perquè li toqués la loteria unionista. I així va ser. Lagonigro va manifestar al seu Twitter que al sopar de cloenda, l’organització va col·locar una safata arrebossada de llaços amb la bandera espanyola per tal de donar-li la "benvinguda".

Advocat catala tuit

"No ho entenen, ni ho volen entendre. Nosaltres a lo nostre, si persistim i estem determinats ens en sortirem", destaca Lagonigro. Precisament, l'advocat català va penjar una altra imatge de la seva maleta a l'aeroport assegurant que ja té "ganes de trepitjar carrers".

Un altre cas de catalanofòbia

La regidora del grup municipal Guanyem de Cerdanyola, Laura Benseny, també ha denunciat avui via Twitter una topada amb la Guàrdia Civil per dirigir-se en català. "Tot hauria sigut més senzill si haguéssim parlat espanyol", ha afirmat.

Laura Benseny

Benseny explica que pujant al petit municipi del Pallars, Àreu, va ser aturada per la Guàrdia Civil a l'entrada de Baro, una localitat que pertany al municipi de Soriguera. La policia espanyola va demanar a la regidora cap on es dirigia i aquesta va respondre en català: "Anem a Àreu". Aquesta resposta va desembocar en un registre de tot el vehicle, maleter i motxilles incloses

La Guàrdia Civil va arribar al punt d'insinuar que l'Ibuprofèn podria ser alguna substància il·legal. "No és cocaïna o heroïna?", va interrogar el policia a la regidora, que anava acompanyada de la seva germana.

Laura Bensey també assegura que la policia espanyola, un cop fet el registre de tot el vehicle de cap a peus, va blasmar: "Espero que quan surtin a Espanya parlin espanyol. Jo no volia venir a Catalunya".

Imatge principal de la matrícula del cotxe de l'advocat @CesarLagonigro