El diputat d'EH Bildu al Congrés dels Diputats Jon Iñarritu preguntarà properament al govern espanyol sobre la possible existència d'agents del Cos Nacional de Policia infiltrats entre els manifestants independentistes. Així ho ha deixat entreveure en un tuit publicat aquest dilluns que responia a un vídeo publicat per Albano Dante Fachin en el qual es pot veure una escena ben estranya.

En el visionament es pot veure com un parell de policies espanyols vestits d'uniforme obren la persiana d'un supermercat al carrer Aragó de Barcelona. Seguidament, de l'establiment surt una dotzena d'encaputxats que ràpidament semblen entrar a l'interior dels furgons policials, que romanen aparcats al llarg de tota l'illa de l'Eixample.

El més estrany és que abans d'entrar als vehicles, els dos agents uniformats es queden una estona parlant amb els encaputxats i aquests entren als vehicles policials amb tota naturalitat i confiança. Evidentment, aquests individus no són detinguts ni tampoc semblen civils.

Segons han confirmat diversos testimonis a ElNacional.cat, els fets van passar a dos quarts de dotze de la nit del passat dissabte, en el marc dels aldarulls posteriors a una concentració dels CDR davant la prefectura de la policia espanyola a la Via Laietana.