Els CDR han concentrat aquest vespre unes 10.000 persones davant la comissaria de Via Laietana de Barcelona, per protestar contra la repressió policial. La Via Laietana està plena entre plaça Urquinaona i la seu de la policia espanyola. Passades les 20:50 hores, només 5 metres separaven la primera filera de concentrats, dels efectius antiavalots de la Policia Nacional que custodien la comissaria i els que protestaven han tombat les tanques. La situació s'ha complicat amb el llançament d'objecte i els Mossos han fet una primera càrrega.

A causa de la forta afluència de persones, fonamentalment joves, han quedat envoltades durant la tarda 4 furgonetes de la policia espanyola que baixaven per Via Laietana. Algunas d'elles portaven una bandera espanyola radera els vidres, a mode de reivindicació. Finalment un grup d'antiavalots dels Mossos els ha obert camí per tal que poguessin sortir, girant pel carrer Comtal, sense fer cap càrrega. La situació, no obstant, ha causat visible tensió.

Grups de manifestants els han llançat llavors pilotes de goma, i també algunes llaunes. Minuts més tard el llançament de pilotes de joquina, i també d'alguns ous, ha estat massiu. Un petit grup dels concentrats ha intentat obrir la porta d'una de les furgonetes de la Policia Nacional estacionada al carrer de les Magdalenes, i han pintat a l'exterior de la porta una estelada i una falç i un martell. Posteriorment la furgoneta ha estat retirada.

ELNACIONAL manifestació Via Laietana Policia Nacional bandera espanyola 26 O Sergi Alcàzar

Els concentrats han cridat consignes com "fora les forces d'ocupació", "1 d'octubre, ni oblit ni perdó", "Vosaltres feixistes sou els terroristes" i "Catalunya antifeixista".

Quan ha començat a arribar la gent, efectius de la policia espanyola han escorcollat les bosses que portaven els assistents. Més d'una vintena de furgonetes de la Policia Nacional i també dels Mossos han arribat a vigilar inicialment els concentrats, però al cap d'uns minuts la policia catalana ha abandonat la zona. No hi ha cap cordó policial davant la comissaria.

A la zona no hi ha contenidors i la brossa dels veïns és a terra. Alguns dels comerços han mig abaixat les persianes.

Els Sanitaris per la República han fet acte de presència i han rebut un gran aplaudiment dels presents.