El diputat al Congrés de Bildu Jon Inarritu s'ha adreçat avui al Ministeri de Defensa després que hagi transcendit que la revista de l'Acadèmia Militar de Saragossa recull al seu últim número lloes al dictador Francisco Franco.

"Sou conscients que teniu un problema dins les Forces Armades, no?", pregunta Inarritu al ministeri que dirigeix Margarita Robles. "¿Què fareu?", pregunta el diputat basc. 

La revista fa un recull d'articles referits a Francisco Franco. Un d'ells, a tall d'exemple, assenyala que Franco va arribar al càrrec de director de l'acadèmia "amb un brillant full de serveis", per afegir que "hauria d'assolir la 'Jefatura del Estado'", aparentment sense esmentar que ho va fer a través d'un cop d'estat.

Al Ministeri de Defensa se li gira feina. Fa dues setmanes va cessar el tinent coronel Gustavo Adolfo Martínez Benito després que el centre d'Hípica Deportivo-Militar de Logroño (La Rioja) acollís un dinar d'afiliats i simpatitzants de Vox, encapçalat per secretari general de la formació d'extrema dreta, Javier Ortega Smith.