El jutge d'Instrucció 7 de Barcelona que investiga les càrregues policials de l'1-O ha imputat els dos primers antiavalots del CNP, segons la interlocutòria a la qual ha tingut accés El Nacional.

Es tracta d'una de les agressions denunciades per tres víctimes que van resultar ferides a l'escola Mediterrània. El jutge investiga els delictes de lesions i contra la integritat moral.

El jutge recull els fets tal com els han explicat les tres víctimes que ha presentat la querella. El jutge creu que hi va haver abús de superioritat i que es van fer servir instruments perillosos com les porres.

auto imputacio cnp 2

En la mateixa interlocutòria on els informa de la seva condició d'investigats, el jutge demana al CNP que aporti una còpia de les comunicacions entre el centre de control i els comandaments dels antiavalots. També cita com a testimoni el coronel Diego Pérez de los Cobos, que era el coordinador del dispositiu policial de l'1-O

auto imputacio cnp

El jutjat número 7 de Barcelona investiga més de 200 denúncies de ferits en les càrregues de l'1 d'octubre. Entre les diligències que ja fa setmanes que ha encarregat hi ha la identificació dels agents. El jutge ja té l'informe amb el llistat d'agents, els números de TIP i els codis de les armilles dels antiavalots amb els que es poden anar identificant els policies, un fet clau perquè les denúncies tirin endavant.