El jutge Manuel García Castellón ha imputat a l'excap de seguretat del banc BBVA i excomissari general de Policia Judicial, Julio Corrochano, a la peça en la qual s'investiga l'espionatge que l'entitat bancària suposadament va encarregar l'excomissari José Manuel Villarejo.

El magistrat de l'Audiència Nacional l'ha citat a declarar a petició de la Fiscalia Anticorrupció entre el 4 i 5 de juliol al costat d'altres vuit responsables del banc en l'època en què el presidia Francisco González.

Els altres cridats a declarar al costat de Corrochano són responsables del banc de l'era de Francisco González així com les persones encarregades d'autoritzar els pagaments a Villarejo per intervenir telèfons.

En aquesta peça, que roman sota secret, el jutge investiga la relació del BBVA amb Cenyt, l'empresa de Villarejo, que es creu que va començar el 2004, quan Sacyr pretenia prendre el control de l'entitat. Segons la investigació el banc va contractar els serveis de Cenyt per 5 milions d'euros.

El nom de Corrochano apareix en contractes subscrits amb Cenyt, i en intervencions telefòniques consta una conversa seva en la qual assegura que el "presi" el trucava cada deu o quinze dies, en al·lusió a Francisco González, conegut com a FG, la qual cosa suposaria que estava al corrent d'aquesta operació d'espionatge.

15.000 trucades intervingudes

Exministres, periodistes, empresaris i banquers, entre d'altres, van ser objecte d'aquest espionatge per al qual Villarejo s'hauria servit de l'ajuda, entre altres, de Corrochano. Els investigadors calculen que van arribar a ser intervingudes més de 15.000 trucades de membres del Govern, empresaris, institucions i periodistes.

Aquestes indagacions en el cas Villarejo van derivar en la renúncia el març passat de Francisco González com a president d'honor, després d'haver deixat al desembre de presidir l'entitat.

Després d'aquesta ronda de declaracions a la peça del BBVA, el jutge té previst interrogar la propera setmana a la presó Villarejo en consideració als problemes de salut que pateix l'excomissari i que compliquen la seva conducció a l'Audiència Nacional. La presa de declaració a l'excomissari s'emmarca a la peça Pit, referida a l'encàrrec que li va fer el navilier Ángel Pérez Maura a Villarejo per evitar la seva extradició a Guatemala.