La plataforma que va presentar la querella contra el president Torra, Impulso Ciudadano, lamenta que aquest s'hagi acollit al dret a no declarar. Així ho ha dit el seu president, José Domingo, que també ha criticat que Torra no hagi fet públic el seu posicionament i concretat els fets pels quals se l'acusa. "Avui Torra ha menyspreat tothom negant-se a justificar la seva actuació", ha dit.

Domingo ha negat que s'estigui "atacant" la llibertat d'expressió i ha dit que s'està jutjant un delicte de desobediència judicial per no haver retirar una pancarta de suport als polítics presos de la façana del Palau de la Generalitat. Així, ha carregat contra Torra per buscar la "confrontació" i "l'enfrontament" i per "expulsar molts catalans" amb la presència de la pancarta a l'edifici públic.

En una atenció als mitjans, Domingo ha lamentat que s'hagi encausat Torra i li ha retret no ser el president de "tots els catalans" pel seu comportament "contrari als principis bàsics de convivència com la neutralitat".

El president de la plataforma unionista ha assegurat que Torra hauria de donar exemple i acatar les resolucions judicials quan són fermes. També ha dit que no es pot comparar col·locar una pancarta en un edifici públic amb portar un pin a la solapa de l'americana.