A menys d'un dia perquè comenci la vaga general del 21-F, convocada per la Intersindical CSC i secundada pel Govern, partits i entitats sobiranistes, una impressionant estelada oneja a la Universitat de Lleida des del passat dilluns 18 d'octubre. Al costat de la bandera hi ha una pancarta on s'hi pot llegir: "No és un judici, és una farsa. La lluita continua. Llibertat encausades, 21F vaga general".

L'estelada ha estat penjada per membres del SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans) i medeix 20 metres d'alt i 10 d'ample. La imatge que deixa és impressionat, ja que ocupa tota la façana de l'edifici, des de la tercera planta fins al terra. 

El claustre d'aquesta mateixa universitat ja va aprovar la setmana passada per majoria absoluta una declaració en la qual es demana l'alliberament dels presos polítics i la fi de la judicialització de la política. El document va tenir 115 vots a favor, 12 en contra i 12 abstencions.

Tanmateix el rector, Roberto Fernández, va insistir en el seu discurs en la necessitat de mantenir la neutralitat institucional i la inconveniència d'aprovar un manifest com aquell: "La Universitat no ha de prendre partit, encara que la comunitat universitària pot expressar les seves opinions. Sol·licito independència i neutralitat per a la institució, no entrar en el debat partidari pel bé de tots els ciutadans", va assenyalar.