El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, ja va avançar la setmana passada que no veia amb bons ulls que s'entregués la Medalla d’Honor en la categoria d’or als independentistes represaliats per l'Estat.

En una atenció als mitjans des les Cases d'Alcanar (Montsià), el líder socialista ha afegit aquest dimecres que ni ell ni el seu grup assistiran a l'acte, el qual ha assegurat que no correspon a una Diada de tots els catalans.

"Farem l'ofrena a Rafael Casanova, com cada any. Nosaltres creiem que la Diada és de tots i volem que sigui un dia en què tothom es pugui sentir reconegut. Aquestes medalles no responen a aquest esperit", ha lamentat Illa.

salvador illa cases d'alcanar - psc

Illa, en la seva visita a les Cases d'Alcanar / Foto: PSC

Igual que Vox, Cs i PP

Així doncs, els socialistes se sumen a Vox, Ciutadans i el PP, que també han confirmat que no assistiran a l'acte. De fet, el partit d'extrema dreta i el taronja van coincidir en proposar que s'entregués la medalla a la policia espanyola per haver actuat brutalment durant el referèndum de l'1-O.

El PP, que també ha anunciat avui que no anirà a l'entrega, ha explicat que l'entrega d'aquesta medalla el proper divendres "és la prova que el separatisme segueixen dividint i enfrontant als catalans". 

Qui sí que assistirà a l'acte, a més de les formacions independentistes, són els comuns. Tanmateix, aquests no s'han estalviat les crítiques cap a aquest reconeixement als represaliats pel procés. Concretament, han acusat la presidenta del Parlament, Laura Borràs, "d'instrumentalitzar" la Medalla i usar-la de forma "partidista".

Per altra banda, Illa ha valorat d'"important" la taula de diàleg, però ha criticat que aquest diàleg neix coix per la negativa del president de la Generalitat, Pere Aragonès, de convocar una mesa entre els partits catalans. Illa, que fa setmanes que reivindica aquest espai, ha recordat que el president Quim Torra sí que ho va fer.

Visita a les Cases d'Alcanar

Illa ha fet les declaracions des de les Cases d'Alcanar amb motiu dels aiguats que van produir-se la setmana passada i que van inundar diversos municipis del Montsià i el Baix Ebre. En aquest sentit, ha reclamat que arribin el màxim de recursos als ajuntaments. També s'ha compromès en fer tot el possible perquè el govern espanyol declari 'zona catastròfica' els municipis afectats.

 

 

Imatge principal: el líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, en l'atenció als mitjans després de visitar les Cases d'Alcanar / Foto: PSC