Els comuns veuen "partidista" l'entrega de la Medalla d'Honor del Parlament que la institució —a proposta de la presidenta, Laura Borràs— atorgarà als independentistes represaliats per l'estat espanyol.

Així ho ha afirmat la diputada d'En Comú Podem Susanna Segovia en una roda de premsa celebrada des del Parlament aquest dimarts, en la qual també ha acusat Borràs d'"instrumentalitzar políticament" aquest reconeixement.

En qualsevol cas, i a diferència de la resta de l'oposició unionista, Segovia ha confirmat l'assistència del seu grup a la cerimònia perquè es tracta d'un "acte institucional", "estiguem més o menys d'acord".

Borràs va explicar que el reconeixement als represaliats s'atorga "en reconeixement del dolor patit per milers de persones" que han lluitat pel dret de Catalunya a decidir el seu futur. La Medalla serà dipositada de manera excepcional al Museu d'Història de Catalunya "per fer present aquest trist episodi, que és història viva del país i que esperem que acabi molt aviat".

Taula de diàleg

Tot i reconèixer que no serà el mateix si el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no va a la taula de diàleg entre Catalunya i l'Estat, Segovia ha subratllat que cal centrar el focus en el contingut de la trobada i en la importància que se celebri.

 

"No ens podem quedar parlant de qui hi va i qui no hi va. És un gran què que aquesta taula funcioni, fa molt temps que la demanem. Més enllà de les persones que hi siguin, és important que se celebri i se segueixi endavant amb el diàleg i el desbloqueig", ha indicat.

Tanmateix, els dos partits independentistes del Govern, ERC i Junts, continuen reclamant que Sánchez participi a la trobada. I veurien com una mostra de menyspreu per part de la Moncloa a la negociació amb la Generalitat que el president no hi assistís.

Crítiques al Govern

Pel que fa a la gestió del Govern, la diputada dels comuns ha mostrat la seva sorpresa i indignació pel fet que 20.000 estudiants s'hagin quedat fora de les places de formació professional. Per aquest motiu, han demanat la compareixença del conseller d'Educació, Josep González-Cambray, al Parlament.

També ha carregat contra el nou protocol per a les residències de gent gran, que obliga a fer quarantena als residents que hagin sigut contacte estret tot i estar vacunats, cosa que no passa amb la resta de la població. Segovia ha assegurat que aquest protocol "atempta contra els drets dels residents".

Fialment, Segovia ha blasmat l'executiu d'ERC i Junts per presentar una esmena a la totalitat a la llei de renda garantida que el seu grup ha presentat. 

 

Imatge principal: la diputada dels comuns Susana Segovia / Foto: ACN