El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, s'ha mostrat molest per la decisió de la Mesa del Parlament d'atorgar la Medalla d’Honor en la categoria d’or a "les víctimes de la repressió i de la causa general contra l'independentisme empresa arran del referèndum de l'1 d'octubre".

Ho ha dit en una intervenció aquest dijous al vespre a unes jornades que el PSC ha organitzat al Monestir de les Avellanes (Os de Balaguer, la Noguera) per encarar l'inici del curs sota l'etiqueta del Govern Alternatiu. "Tots els reconeixements que donin les institucions de tots els catalans ens hi hem de sentir representats tots els catalans. No diré més, ja se m'entén", ha dit en clara referència a l'anunci fet per la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

Aragonès, "molt decebedor"

Illa, però, ha centrat bona part del seu discurs en criticar i qualificar de "molt decebedor" els primers 100 dies de la presidència de Pere Aragonès, i ha tornat a reclamar-li que convoqui una taula de diàleg entre els partits catalans amb representació.

"Hem vist que és un Govern de més del mateix. De fet, ja teníem molts indicis, encara que Aragonès s'esforçava en dir que s'entrava en una etapa nova. Però no. És més del mateix, un govern bipartit mal avingut amb el suport extern de la CUP", ha comentat.

El dirigent socialista ha afirmat que l'Executiu ha fracassat, fins ara, en els tres objectius que "ha de tenir ara mateix tot govern". Per a Illa, el Govern ha mostrat molts dubtes en l'aplicació de les restriccions, no està aprofitant al màxim les inversions que vindran dels fons europeus i no està tirant endavant suficients plans de xoc per combatre la crisi econòmica i social.

Diàleg a Catalunya

Però la "decepció més important" per a Illa ha estat que Aragonès no convoqués la taula de diàleg entre partits catalans, com sí que va fer el president Quim Torra, tal com el mateix socialista s'ha afanyat a recordar. Ja canviant al castellà, Illa ha retret que el republicà no pot abanderar-se com a defensor del diàleg si després no el practica, i l'ha avisat que tard o d'hora aquest espai es produirà, sigui amb ell encapçalant-lo, o no. En aquest sentit, també li ha retret que no assistís a la conferència de presidents autonòmics a Salamanca.

Per últim, Illa ha confirmat que el partit assistirà a tots els actes institucionals de la Diada, i ha aclarit que des de la formació treballaran perquè enguany aquesta jornada "torni a ser la de tots els catalans".

 

Imatge principal: el líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, a les jornades del 'Govern Alternatiu' a la Noguera / Foto: PSC