El primer secretari del PSC i líder de l'oposició a Catalunya, Salvador Illa, ha emplaçat els grups parlamentaris catalans a "fer tots els esforços" per aprovar una llei electoral catalana al Parlament el primer semestre de 2022. Illa lamenta que "Catalunya és l'única comunitat autònoma que no ha estat capaç d'aprovar una llei electoral pròpia". "Per nosaltres, no quedarà", ha apuntat el primer secretari dels socialistes catalans.

 

En una reunió interparlamentària amb membres del PSC al Parlament, al Congrés i al Parlament Europeu, Salvador Illa ha sostingut que ser el principal partit de l'oposició a l'hemicicle català "no és incompatible amb ser capaços d'arribar a acords per fer avançar el país", en referència al pacte assolit amb ERC i Junts per renovar els càrrecs dels organismes que tenien el mandat caducat, com és el cas del Síndic de Greuges, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya o l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

Illa creu que s'ha de fer "política útil, serena, que defugi de la confrontació estèril, del titular complaent, de la immediatesa a la que a vegades evoquen noves formes de comunicació". El líder de l'oposició opina que cal tenir "debats constructius des de la reflexió i la serenor".

Sobre Gay: "Connecta amb la Catalunya que es vol retrobar amb si mateixa"

Salvador Illa també ha fet referència al recent nomenament de Maria Eugènia Gay com a nova delegada del govern espanyol a Catalunya, en substitució de Teresa Cunillera, que va presentar la seva renúncia aquest divendres. Per a Illa, Gay "connecta amb una idea de Catalunya que es vol retrobar amb si mateixa i que vol retrobar-se amb Espanya". En ella, veu un perfil que té una "idea del treball per la concòrdia, pel diàleg sincer, franc i constructiu". Sobre la tasca feta per Cunillera, Illa ha volgut elogiar-la: "Una feina magnífica i necessària".

El primer secretari del PSC ha dit sobre Gay i Cunillera que "són dos exemples de dues servidores públiques, una mostra del tarannà i la manera de fer política del nostre partit".

Per últim, Illa s'ha volgut dirigir a Esquerra i al PP per la reforma laboral. El líder de l'oposició ha demanat a les dues forces a "estar a l'altura de l'acord social": "Veurem si partits que s'omplen la boca de diàleg saben respectar els acords d'un diàleg que ha estat constructiu", en clara al·lusió a ERC. Al PP, els ha demanat "sentit d'Estat" i que "defensin els interessos d'Espanya".