Allau de crítiques contra Laura Borràs. Si la setmana passada les queixes dels grups parlamentaris contra la presidenta del Parlament es referien a la seva gestió de l'escó de l'exdiputat cupaire i secretari tercer de la Mesa Pau Juvillà, aquests dies Borràs comença a acumular crítiques per la seva presència aquest dissabte al tall de l'avinguda Meridiana. Ara ha estat el primer secretari del PSC, Salvador Illa, qui ha lamentat la seva assistència a la protesta de Meridiana Resisteix. Illa ha opinat que "no és normal" que la presidenta de la cambra s'hi manifestés el primer dia que el Govern no ho autoritzava.

"Ha de tenir conseqüències", ha avisat. Però, demanat per més concreció, el socialista ha afirmat que aquestes conseqüències han de ser decidides per part de l'executiu català i els partits que el formen, en referència a ERC i Junts. "Espero que els responsables d'aquests dos partits i del mateix Govern ens diguin quines conseqüències hi haurà", ha explicat. El tall havia estat prohibit el dia abans per la Conselleria d'Interior.

Canvi de rumb

Illa també ha aprofitat l'oportunitat per reclamar un canvi de rumb a l'executiu català i apostar per una política basada en el respecte, els acords, les autoexigències i les identitats compartides. "La política de l'acord no és reunir-se només amb els que pensen com tu; la del respecte no és fer un projecte dirigit només al 52% dels catalans; la de l'autoexigència no és buscar sempre un culpable exterior", ha asseverat el socialista, en un atac al president de la Generalitat, Pere Aragonès. Precisament, aquest mateix dilluns Illa assistirà a la conferència que pronunciarà el cap del Govern, amb qui també té previst reunir-se aviat.

El PP i ERC, crítics per la Meridiana

El PSC no han estat els únics que han reprovat que Borràs anés a la manifestació de la Meridiana. Avui mateix, la diputada del PP al Parlament Lorena Roldán ha arribat a exigir la dimissió de la presidenta de la cambra catalana per l'assistència: "Amb la seva presència, Borràs va fer una crida a desobeir la Generalitat. Va ser-hi pocs minuts, però van ser minuts d'indignitat. Mai hauria d'haver estat presidenta del Parlament i no ha de ser-ho més". A més, ha avisat que posaran en coneixement de la Fiscalia la presència de la presidenta del Parlament a la manifestació. 

Menys dura, però igualment molesta, s'ha mostrat la portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, que s'ha mostrat sorpresa per l'acció de Borràs a la protesta. En aquesta línia, ha sostingut que les persones que tenen responsabilitats públiques com Borràs "haurien de ser absolutament responsables dels seus actes", perquè creu que aquesta és la millor manera de defensar les institucions.