El ministre de Sanitat i candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha rebutjat aquest dilluns la comparativa que el vicepresident segon del govern, Pablo Iglesias, va fer al 'Salvados' de La Sexta on va afirmar que l'actuació de Puigdemont no és igual de reprovable que el que va fer el rei emèrit, Joan Carles de Borbó. I va comparar l'expresident de la Generalitat amb els exiliats republicans durant el franquisme. "Cada cas és cada cas, és singular, i tothom ha de respectar l'estat de dret, també els governants", ha dit Illa, que ha afirmat que "tots hem de respectar l'estat de dret que és el marc que ens hem donat, i Puigdemont òbviament no el va respectar".

El vicepresident segon del Govern espanyol i líder d'Unidas Podemos, Pablo Iglesias, va comparar ahir el president a l'exili, Carles Puigdemont, amb els exiliats republicans durant la dictadura franquista. En una entrevista al programa Salvados de la Sexta, Iglesias va subratllar que no "comparteix en cap cas" els seus objectius, però que, si està a Brussel·les, no és per "haver robat a ningú o per intentar enriquir-se, sinó per portar les seves idees polítiques a un extrem erroni".

A la pregunta de si es pot equiparar el cas de Puigdemont amb els exiliats republicans durant la dictadura, el vicepresident va respondre amb contundència: "Ho dic clarament, jo crec que sí".

Incomoditat al PSC

Les dretes no han estat les úniques que han carregat contra la comparació de Pablo Iglesias. També veus dels mateixos socialistes, que s'han pronunciat abans que ho fes el ministre Salvador Illa. És el cas de la Viceprimera Secretària del PSC, Eva Granados, qui no s'ha amagat i ha mostrat la seva incomoditat a través de les xarxes. "De què va Podemos?", s'ha qüestionat.