Illa continua defensant reiteradament la seva proposta d'una taula de diàleg de partits a Catalunya. El president del PSC, Salvador Illa, ha reclamat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que reprengui la taula de diàleg a Catalunya per fer "polítiques i plantejaments que uneixin als catalans".

"Deixi de ser el president del monòleg i sigui el president del diàleg", ha dit el dirigent socialista en una atenció als mitjans que ha tingut lloc aquest diumenge a Castelldefels. Durant la seva intervenció, Illa ha criticat "l'immobilisme del Govern actual" i ha lamentat que el conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, no hagi aprovat uns pressupostos per Catalunya aquest 2021.

Els pressupostos

"Tenim uns pressupostos prepandèmia, hem d'elaborar uns comptes que contribueixin a la recuperació i al fet que ningú es quedi enrere", ha comentat, titllant de "greu error" no haver aprovat uns pressupostos per aquest 2021 que permetin posar recursos als sectors més afectats per la pandèmia.

Pere Aragonès Salvador Illa Parlament abril 2021 / Pool Efe

 El president del PSC, Salvador Illa, ha reclamat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que reprengui la taula de diàleg a Catalunya Efe

Per Illa, aquest i altres temes es podrien debatre en una taula de diàleg entre els partits catalans."No entenem per què no convoca una taula a Catalunya que el president Torra ja va convocar", ha qüestionat el líder del PSC. Pels socialistes, la idea seria votar un acord, "i no una ruptura". "No són temps d'augmentar la divisió a Catalunya", ha

Crítiques a Aragonès

Illa no s'ha estat de criticar la credibilitat de la proposta d'Aragonès per celebrar un referèndum on una de les preguntes sigui el referèndum, tal com ha expressat en una entrevista a El Periódico. "No té massa credibilitat quan fa aquesta proposta. La fa després d'haver contribuït a organitzar dos referèndums il·legals. Demano que surti d'aquest immobilisme que no té sentit", critica el líder dels socialistes a Catalunya.

Illa ha fet aquestes declaracions després que aquest dissabte se celebrés el Comité Federal del PSOE, on el president espanyol, Pedro Sánchez, va explicar per primer cop davant del seu partit la decisió d'haver concedit els indults "El Partit Socialista és el partit de l'esperança", ha sentenciat després de fer gala de l'"empatia" mostrada amb la concessió dels indults i ha avisat que "la independència és cosa del segle passat".

 

Imatge principal: El president del PSC, Salvador Illa, durant una atenció als mitjans a Castelldefels. / ACN