El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha descartat que les discrepàncies entre la Generalitat i la Moncloa per l'ampliació de l'aeroport del Prat, que han acabat amb la suspensió unilateral del projecte per part de Madrid, afectin a la taula de diàleg entre els dos executius.

"Són assumptes diferents i no cal barrejar llibretes. Hi havia una decisió, que jo lamento que per l'actitud del Govern no es pugui ampliar l'aeroport però no s'ha de barrejar una cosa amb l'altra", ha indicat en una roda de premsa que ha celebrat aquest dijous expressament per aquesta qüestió.

 

Culpa el Govern

En la línia del que ja va expressar ahir en una piulada, Illa ha culpat els partits del Govern per la suspensió del projecte. Al seu parer, l'ampliació no s'ha pogut dur a terme per "l'ambigüitat" i les "desavinences" entre els socis del Govern.

Illa ha lamentat que Catalunya "no pot perdre més oportunitats" i ha reclamat a l'Executiu català que estigui "a l'altura d'aquest moment". "Hem defensat i seguim defensant aquesta inversió, però perquè es pugui portar a terme cal que tinguin les idees clares. Tant de bo les tinguin", ha dit. Preguntat per si es pot reconduir encara la situació, Illa ha insistit que hi ha d'haver "un posicionament clar" perquè es pugui tirar endavant aquesta infraestructura.

El líder socialista ha reclamat que compleixin "compromisos i acords": "Això és el que dona credibilitat i que és imprescindible per poder governar". Illa també ha exigit que no donin "sempre i amb tot, tota la culpa a un altre: al govern espanyol, a la Unió Europea, als ciutadans, a les entitats o a un soci", i finalment ha exigit "tenir rumb" i "conduir el país cap a un horitzó definit".

Illa, que ha advocat per una Catalunya que avanci, sigui pionera i estigui connectada internacionalment, ha defensat que el país "té totes les capacitats per fer-ho, respectant el medi ambient però generant riquesa, com s'ha fet al Port de Barcelona i en altres infraestructures". "La principal infraestructura que connecta a Barcelona amb el món és i serà l'Aeroport de Barcelona-El Prat", ha recordat.

Defuig polèmica amb els socis

Sobre la visita que la vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha fet amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a la zona de la Ricarda, Illa s'ha limitat a dir que li sembla "molt bé" que visitin "el que tinguin per convenient visitar".

I és que ambdues dirigents, igual que tot l'espai dels comuns i Podemos, han celebrat que la paralització del projecte, el qual han rebutjat des d'un bon començament.

 

Imatge principal: el líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN