Més enllà de les crítiques creuades entre la Generalitat, el govern espanyol i Aena, hi ha qui s'alegra de què s'hagi trencat l'acord per l'ampliació del Prat. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat que s'hagi aturat el "desastre" ambiental de l'aeroport.

Colau ha remarcat que el projecte d'Aena atemptava contra els drets humans, la prosperitat i les oportunitats que la societat necessita. L'alcaldessa no ha pogut amagar la seva alegria per la notícia, "perquè el sentit comú s'imposa". "El que celebrem és una victòria de la ciutadania que fa molt temps que diu que s'han de fer canvis", ha explicat. Així, l'alcaldessa ha insistit en el fet que no cal buscar culpables ni centrar-se en qüestions menors sobre partits polítics.

 

Díaz vol que el govern espanyol conegui la Ricarda

D'aquesta manera s'ha manifestat Colau en una roda de premsa conjunta amb la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, i l'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, després d'haver visitat l'espai natural de la Ricarda per celebrar la marxa enrere en les inversions per l'ampliació del Prat. Aleshores, Díaz també ha expressat la seva "satisfacció" per la suspensió del projecte de l'aeroport.

La ministra de Treball i Economia Social ha estat notícia recentment per ser la veu discordant del govern espanyol. L'executiu de Pedro Sánchez ha mostrat durant les últimes hores el seu malestar per haver trencat l'acord a causa de la manca de consens amb el Govern català. Díaz, en canvi, ho celebra i creu que els seus companys també ho haurien de fer: "Si veuen i toquen aquest espai és possible que canviïn d'opinió". 

Discrepàncies a l'executiu espanyol

La vicepresidenta espanyola ha insistit en el fet que "no és el mateix veure la Ricarda des de Madrid, veure els plans o escoltar els científics que veure-la directament", després d'assegurar que va traslladar "en silenci" a Pedro Sánchez la seva discrepància amb el projecte, tot i que ha evitat polemitzar amb els seus socis de govern perquè "allunya a la gent" i "no aporta res positiu". Tot i això, no ha deixat escapar l'oportunitat per manifestar la seva convicció sobre que la Comissió Europea tampoc entendria la proposta d'Aena

Colau i Díaz han coincidit a l'hora de qualificar el projecte d'ampliació de "depredador i invasiu", segons la ministra. Per això Díaz ha celebrat la suspensió d'un projecte que reproduïa "vells models econòmics" i que ara el "repte" és treballar per transformar l'actual model. 

La viceministra segunda y ministra de Trabajo y Economía Social, Yolanda Díaz, los alcaldes de Barcelona y de El Prat, Ada Colau y Lluis Mijoler , y el doctor en biología Joan Pino, en su visita a La Ricarda - Efe

La visita de Colau, Díaz i Mijoler a la Ricarda / Efe

En aquest sentit, l'alcaldessa de Barcelona ha dit que "queda molta feina per fer" en la lluita per l'emergència climàtica i ha demanat abordar els fons europeus mirant el futur, així com les inversions necessàries en mobilitat sostenible. "S'ha terminat el temps de mirar cap a una altra banda i fer veure que això s'ha d'abordar en un futur. És ara que s'han de fer les accions necessàries per parar el màxim desastre", ha alertat.

Per la seva banda, Mijoler ha valorat positivament la visita de la vicepresidenta i que "hagi pogut conèixer, trepitjant el terreny, el que està en joc". "Aquesta lluita no acaba únicament amb l'ampliació o no de la pista de l'aeroport, sinó en donar més dotació a aquests espais", ha conclòs.

 

Imatge principal: La vicepresidenta espanyola Yolanda Díaz; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; i el batlle del Prat, Lluís Mijoler, han visitat la Ricarda / Efe