El candidat del PSC a les eleccions catalanes, Salvador Illa, ha demanat aquest dissabte "molt respecte i molta prudència" en la precampanya de les eleccions catalanes del 12-M. Uns comicis que, ara per ara, atorguen una clara victòria a la formació socialista, molt per davant dels seus rivals ERC i Junts a la cita a les urnes. "Demano també respecte pels ciutadans, sense donar res per fet. Ells i elles decidiran el 12 de maig", ha afirmat en un acte dels socialistes a Sant Joan Despí que ha aplegat centenars de persones, en el qual ha promès ser respectuós aquestes cinc setmanes anteriors als comicis que conformaran la precampanya i campanya.

"És veritat que l'olor del perfum de les enquestes ens agrada, però molt respecte i molta prudència", ha afegit el candidat socialista, que al seu torn ha afirmat que des del PSC es prendran aquestes cinc setmanes molt seriosament, treballant amb humilitat i rigor. Així, durant la "conversa pública" que és la precampanya, el líder socialista aprofitarà per contrastar projectes en comptes de confrontar, així com posar de manifest el reflex de la pluralitat de la societat catalana, no la fractura. Ha afegit que aquesta precampanya la faran amb respecte, educació i convicció "per a obrir una nova etapa a Catalunya que ja s'està obrint, passar pàgina a una dècada perduda i mirar cap endavant amb cooperació i col·laboració amb els ajuntaments".

Les darreres enquestes assenyalen que el PSC seria primera força al Parlament amb un 27% de vots de mitjana. En la segona posició els sondejos situen Junts per Catalunya amb entre un 19% i un 20%, i a continuació, ERC, que es troba un punt per darrere, amb entre un 18% i un 19%. Tot i això, la majoria de sondejos encara no recullen l'efecte que hagi pogut tenir l'anunci de la candidatura de Carles Puigdemont pels juntaires.

Enfortir la indústria catalana

El cap de llista del PSC, Salvador Illa, s'ha compromès a aconseguir que la indústria representi el 25% del PIB català si és elegit president a les eleccions del 12 de maig. Illa ha afirmat que liderarà la "tercera transformació" de Catalunya, per darrere de la recuperació de l'autogovern i de la "transformació social" que creu que van encapçalar els presidents Pasqual Maragall i José Montilla. Ha detallat que aquesta transformació tindrà "com a pilar central" recuperar el pes de la indústria "en la riquesa, en la prosperitat de Catalunya". El socialista ha subratllat que mentre que l'any 2000 la indústria suposava el 25% del PIB, ara és del 20%, i s'ha compromès a recuperar la xifra. "Això sí que ho tornarem a fer", ha dit.