El líder de Podemos, Pablo Iglesias, s'ha mostrat molt dur amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, tot i votar a favor de la moció de censura que aquest ha presentat en contra de Mariano Rajoy. En el seu discurs durant el debat al Congrés dels Diputats, Iglesias ha emplaçat a Sánchez a demostrar que pot crear "un govern més fort que el del PP" i a presentar el seu propi programa. "No pot permetre que els corruptes l'humiliïn", ha criticat, apuntant a la necessitat que "semblar presidenciable".

Sánchez ha refredat al cap de poc les expectatives que marcava Iglesias demanant "humilitat i realisme". "No ens enganyem, aquest és un full de ruta que té un final que és anar a eleccions generals", ha recordat el socialista. Tot i això, ha assegurat que no pecarà de "poc ambiciós" i complirà objectius "ideològics i necessaris" durant el temps que presideixi el govern. 

Pel que fa la qüestió territorial, Iglesias ha recomanat al PSOE que dialogui amb catalans i bascos per "construir una Espanya fraternal i plural". "No n'hi ha prou amb dir 'bon dia' en català", ha criticat en referència a la salutació José Luis Ábalos aquest matí. El de Podemos ha recordat que els partits nacionalistes han donat suport a la moció només per aconseguir fer fora Rajoy i ha animat a Sánchez a anar més enllà: "No es pot conformar amb ser el mal menor".

Tot i que amb aquest tema ha quedat clar que els dos grups no coincidiran, Sánchez ha fet un intent de construir ponts entre ells assegurant que es poden trobar en moltes altres polítiques com les de "gènere, climàtiques, de regeneració o de la sanitat pública".

La bossa de Soraya

El líder de la formació lila ha carregat molt més fort contra el govern del PP, a qui ha titllat de ser els "liquidadors de l’Estat del Benestar". Les seves primeres paraules han estat per criticar l'absència del president Rajoy a la cambra mentre es celebra la seva moció de censura. "És inacceptable que l'escó del president estigui ocupat per una bossa", ha dit, per la bossa de mà que la vicepresidenta ha deixat a la cadira de Rajoy.

Iglesias ha celebrat que ara s'hagi fet realitat "el camí que portem assenyalant des de fa temps" i que hagi arribat el dia en què "per fi enviem a casa el PP". Amb aquest pas, assegura que es constata el "fracàs polític" dels populars per afrontar els grans problemes de l'Estat.

"Rivera fa un discurs propi d'un feixista"

Ciutadans tampoc s'ha escapat de la bronca d'Iglesias que els ha responsabilitzat de ser aquells que aguanten “el partit de la corrupció”. La intervenció ha anat pujant de to fins que ha acabat acusant-los de fer un discurs "més propi d’un feixista que d’un demòcrata".

Un cop el PP hagi caigut del govern, Iglesias ha avisat a Rivera que, encara que "estan convençuts que podran devorar el seu pare", Podemos serà davant seu defensant el seu projecte de país "davant de l’agressivitat i la violència".