El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no ha acudit aquesta tarda al debat de la moció de censura al Congrés dels Diputats, i s'ha refugiat al restaurant Arahay de Madrid on havia anat a dinar acompanyat de diversos ministres. Rajoy no ha sortit del local del carrer Alcalà fins les 10 de la nit.

El popular ha sortit del Congrés en la pausa per dinar i ja no hi ha tornat. En començar la sessió de la tarda només hi havia sis dels ministres dins l'hemicicle. Fátima Báñez, Dolors Montserrat i María Dolores de Cospedal estaven al restaurant amb Rajoy, així com alguns dels seus assessors. 

Durant el dinar, Rajoy ha comunicat als membres de l'executiu que l'acompanyaven que el PP perdia el govern espanyol, després de la decisió del PNB de tombar-lo

L'encara president del govern espanyol no ha assistit en tota la tarda al Congrés, tot i que ha anunciat que no dimitirà per impedir la moció de censura, a través d'una roda de premsa realitzada per De Cospedal. La ministra, que estava amb ell al restaurant madrileny, ha sortit del local per anar a fer la roda de premsa a la cambra baixa i després hi ha tornat.