El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha estès avui la mà als "sectors assenyats" del PSOE per "explorar la possibilitat que el PP no governi", davant el sector –ha dit– de la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz i del president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, que han marcat els socialistes unes "línies vermelles" que impossibiliten el diàleg.

Iglesias ha inclòs l'oferta en l'informe polític que ha exposat durant més d'una hora davant del Consell Ciutadà del seu partit, reunit per analitzar els escenaris oberts després del 20D i fixar la seva política d'aliances, informa Efe.

Dos PSOE

Després d'assenyalar que en l'actualitat "hi ha dos PSOE", ha lamentat que als "més assenyats" en aquest moment no "els deixin obrir la boca" i que sigui el sector capitanejat per Díaz, García-Page i el president extremeny, Guillermo Fernández Vara, el que "sembla que mana".

Segons el seu parer, l'esmentat sector "comparteix full de ruta amb el PP i Ciutadans" i situa el PSOE al "bloc immobilista", partidari de la "gran coalició", en el qual també ha ubicat el rei Felip VI.

FOTO: El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias / EFE