El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, es reunirà aquest divendres amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, a Lledoners. La trobada és per parlar de la seva situació i de la resta de presos polítics, però també dels pressupostos.

En una piulada, el dirigent de Podemos ha afirmat que es trobarà amb Junqueras aquest divendres. A més a més, Iglesias ha assegurat que "ell (Junqueras) i els seus companys han d'estar lliures" i que "s'ha de lluitar per desjudicialitzar el conflicte, defensar el diàleg i construir vies democràtiques".

En la mateixa línia, afegeix que tot això "només és possible si la majoria de la moció de censura es manté".

Aquest dimecres al matí, el diari La Razón assegurava que la trobada tindria lloc aquest divendres però hores més tard Iglesias ho ha desmentit. Tot i això, ara ha estat ell mateix qui, finalment, ha confirmat la data de la reunió. 

En declaracions dimarts, Iglesias reconeixia que també parlarien de pressupostos i afegia pressió a ERC. "Estic convençut que una formació d'esquerres no impedirà que els catalans puguin guanyar 900 euros de salari mínim", declarava.

ERC manté les mateixes condicions per aprovar els pressupostos

Per la seva banda, fonts properes a Oriol Junqueras han explicar a El Nacional que el president d'ERC accepta totes les visites i està obert a parlar de tot. Si més no, la posició d'ERC pel que fa als pressupostos no varia: hi ha d'haver un acord per a l'autodeterminació i pels presos polítics.

Sobre l'amenaça de Cs de bloquejar la tramitació dels pressupostos quan arribin al Congrés per "il·legals", Iglesias alerta que això suposaria "limitar la voluntat popular". "És molt greu que menteixi sobre aquest aspecte", ha sentenciat.

Altres fonts també han indicat aquest dimecres que Pablo Iglesias té intenció de trucar el president a l'exili, Carles Puigdemont.