El cas Dina pot fer un gir de guió. El vicepresident del Gobierno, Pablo Iglesias, podrà evitar la foto d'ell entrant al Tribunal Suprem. Si més no, això és el que demana la Fiscalia de l'Alt Tribunal de la Sala Segona que considera que el jutge de l'Audiència, Manuel García Castellón, es va precipitar enviant el cas al Suprem.

La investigació sobre el robatori de la targeta a l'exassessora d'Iglesias, Dina Bousselham, no està conclosa i demanen que es torni a l'instructor inicial del cas.

L'escrit remès, recordem que exposava tres delictes contra Iglesias: revelació de secrets, danys informàtics i denúncia falsa. Seria la fiscal Pilar Fernçandez Valcarce la qui enviarà un informe per demanar a la Sala que retorni el cas Dina als inicis. Ara bé, també caldrà veure què diu Fiscalia Anticorrupció que no està d'acord amb tot el que defensa el jutge García Castellón.

Aquest organisme va demanar retirar el líder de Podemos del procediment  i van posar sobre la taula un delicte de denúncia falsa com a objecte de la investigació. A més, consideren que falten diligències i també exigeixen saber quina relació té l'excomissari a la presó, José Manuel Villarejo, en tota la trama.

En definitiva, i després de debatre durant dies la postura a adoptar, l'equip de fiscals donarà suport que es retorni al jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García Castelló, la seva exposició raonada perquè practiqui les diligències que consideri essencials.

Tot per un mòbil

Recordem que tot arrenca amb la desaparició del mòbil en un Ikea. El contingut de la microSD que allotjava el telèfon va aparèixer diversos mesos després del robatori de l'aparell, en un sobre, a la revista Interviú. Després que la revista comprovés el seu contingut i entengués que estava relacionat amb Iglesias, se'l va citar per retornar-lo. Iglesias va recuperar la seva targeta el 2016 però en comptes de lliurar a l'assessora les seves dades privades, les va conservar.