El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha demanat la dimissió del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, després dels episodis de violència indiscriminada contra ciutadans d'arreu de Catalunya que esperaven per votar.

En declaracions davant dels mitjans, el secretari general de Podemos ha exigit responsabilitats a Rajoy i per això ha demanat que dimiteixi. I en el cas que no prengui aquesta decisió, ha obert la porta a un govern alternatiu que pugui desplaçar el PP de l'executiu. "L'hem de treure nosaltres", ha apuntat Iglesias dirigint-se directament als socialistes.

"Un mal irreparable"

El podemista ha titllat els episodis viscuts avui arreu del país com un "mal irreparable a Catalunya i a tota Espanya". En aquest sentit, Iglesias ha assenyalat que s'han dut a terme càrregues "il·legals" per la utilització de pilotes de goma, cosa que ha portat Espanya a "una crisi d'estat".

D'altra banda, Iglesias també ha tingut unes paraules per al PSOE, del qual ha destacat que ha comès un "error greu" després d'haver expressat el seu suport a les mesures aplicades a Catalunya.

Per tot això, Iglesias ha tornat a reivindicar un referèndum pactat perquè, segons diu, aquesta és l'opció dels "demòcrates".