Gran part de les preguntes dirigides a Pablo Iglesias al xat de periodistes de La Moncloa anaven sobre la monarquia. Especialment després que el seu partit se sumés a través de les xarxes socials al boicot contra el discurs de Felip VI en el marc del coronavirus. El vicepresident segon del govern espanyol ha hagut de respondre, per fer una defensa de la “llibertat d’expressió”, també per protestar contra el monarca, encara que estigui assegut al Consell de Ministres.

En la roda de premsa telemàtica des de La Moncloa aquest dijous al migdia, el vicepresident espanyol ha assegurat que “en aquest país hi ha llibertat d’expressió” i que “quan la gent vol manifestar-se cívicament, respectant l’estat d’alarma, aquest govern sempre defensarà la llibertat d’expressió”. I ha donat per tancada la polèmica: “Com a dirigent del partit, la meva posició és coneguda. Però aquí estic, compareixent”.

Cap referència

La primera intervenció del rei Felip VI a la televisió provocada per la crisi del coronavirus no va incloure la més mínima referència al terratrèmol que viu la Família Reial des que es va conèixer que la fiscalia suïssa investiga un compte del seu pare, Joan Carles I, amb 100 milions de dòlars, del qual el monarca i la seva filla en serien beneficiaris. El monarca va limitar-se a fer una crida a la unitat, va emplaçar els ciutadans a "donar exemple" de responsabilitat i sentit del deure i va garantir que l'estat espanyol superarà la prova i en sortirà més fort.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món