Per a Pablo Iglesias, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són “dos demòcrates” que seran part de la solució al conflicte polític català. Així s’hi ha referit en ser preguntat per l’informe d’Amnistia Internacional que demana l'allibertament immediat dels líders de l'ANC i Òmnium Cultural. No obstant això, Iglesias ha afegit després que “aquest govern complirà la llei”, el que diuen els tribunals.

 

En el marc de la comissió de reconstrucció del Congrés dels Diputats, el diputat de JxCat Ferran Bel li ha preguntat què n’opinava de l’informe. I Iglesias ha respost que els considera “dos demòcrates que hauran de formar part del debat polític fonamental per superar des del consens i la legalitat un conflicte polític que ha fet molt de mal”. Fins i tot ha recordat que ha visitat tots dos a la presó.

No obstant això, el vicepresident segon espanyol i líder de Podemos ha assegurat que el govern de coalició “complirà la llei, i la llei la dicten els tribunals, ens agradin més o menys”. Ha matisat assegurant que la seva “posició” és coneguda. Però té les mans lligades.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram