El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha assegurat que la candidatura liderada per Jéssica Albiach a Catalunya és "necessària" per garantir el diàleg i la negociació. En una intervenció al consell de coordinació ampliat de Podem Iglesias ha dit que els comuns poden contribuir a avançar en la via del diàleg i en fer "una gestió més intel·ligent i assenyada del conflicte".

A més, Iglesias ha advertit que hi ha el risc que "algunes forces que venen d'altres posicions [respecte al diàleg] estiguin temptades de tornar-hi si es veuen forts". D'altra banda, també ha criticat que alguns dels candidats a Catalunya "compten amb un suport indissimulat dels poders mediàtics" i ha assegurat que no és el cas dels comuns. "Cap candidat dels poders mediàtics farà polítiques d'esquerres", ha afegit, en una crítica indirecta al PSC.

Segons Iglesias l'única certesa de les eleccions és que "ningú podrà governar en solitari" i creu que la clau estarà en qui és capaç d'articular una majoria viable". En aquest context, el líder del partit creu que l'únic capaç de revertir les privatitzacions, blindar la sanitat pública i construir un escut social és En Comú Podem. Iglesias ha avisat que durant la campanya es dirà en diverses ocasions que "no és possible" que els comuns siguin al Govern i s'ha mostrat "convençut" que sí que hi tindran presència.

Albiach insisteix en el tripartit

Per la seva banda, Albiach ha reclamat a ERC i el PSC que deixin de banda els "vetos creuats" perquè "són cosa del passat i no serveixen de res" i ha demanat articular una majoria progressista. En aquest sentit, ha demanat a socialistes i republicans que "parlin clar, siguin humils i valents" i "surtin dels seus racons".

"Si vam aconseguir a l'Estat uns pressupostos més expansius que mai amb el suport i acord de les forces progressistes per què Catalunya no mereix un canvi?", s'ha preguntat. D'altra banda, Albiach ha assegurat que està "nítidament" compromesa amb la negociació a Catalunya i ha dit que cal "un Govern que es cregui la taula de diàleg".

En aquest sentit, Albiach ha criticat que fins ara a l'executiu català "hi ha una força de Govern que no hi creu", en referència a JxCat, i ha dit que cal caminar cap a una negociació de la que surti un acord que puguin referendar tots els ciutadans.