El candidat de Podemos a la presidència de la Comunitat de Madrid, Pablo Iglesias, augura que l'actual presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, podria acabar "imputada i a la presó, com tots els anteriors secretaris del Partit Popular a Madrid".

Iglesias, durant una entrevista a TVE, ha carregat aquest divendres amb força contra Ayuso, amb una duresa que sembla que caracteritzarà la campanya electoral per la presidència de la Comunitat. "Esperanza Aguirre, Cristina Cifuentes i Ignacio González han sigut imputats. Quan diem que el PP és sinònim de delinqüència i crim, diem la veritat, ho diuen els jutges", ha assenyalat.

El possible pacte entre Ayuso i VOX

El fins ara vicepresident segon del govern espanyol també ha apuntat el possible pacte entre Ayuso i VOX. El secretari general de Podemos ha recordat que "és un perill per la democràcia que aquesta gent pugui governar". Ha afegit: "Que profeixistes puguin governar és una amenaça enorme". En aquest sentit, Iglesias ha explicat la seva polèmica sortida del govern espanyol per presentar-se a les eleccions de la comunitat madrilenya: "En política un ha d'estar on és més útil, sé que hi ha gent que no ho entén, però jo també sóc madrileny i antifeixista".

El líder del partit morat ha explicat que després de la seva irrupció a la carrera electoral ha rebut molts missatges de suport. "Hi ha molta il·lusió, m'escriu gent que em diu que mai ha votat a Podemos, però que ara ho farà perquè calia demostrar que a l'esquerra li importa Madrid", ha assegurat.

Les enquestes situen a Podemos molt lluny d'atrapar al PP

"M'ho han dit moltes vegades, a veure si el 4 de maig serà l'últim dia d'Ayuso, potser aquesta arrogància es tradueix en el fet que després de les eleccions la dreta i la ultradreta fracassaran", ha defensat en al·lusió a les paraules d'Ayuso afirmant que Iglesias "està acabat". Per derrotar a la dreta assegura que "fa falta que es mobilitzi molta gent que està desmotivada", però ha recordat que "l'ambient està molt mogut" durant els últims dies. Tot i això no perd l'esperança: "A mi no em cauen els anells per estar on he d'estar, sortirem a guanyar".

"Em van dir que era impossible que formés part del govern espanyol i vaig arribar, ara vull ser president de la Comunitat de Madrid i hi ha una possibilitat. Si ens ataquen tant, és perquè som la millor opció per guanyar la ultradreta", ha sentenciat.

Vídeo de l'entrevista a Pablo Iglesias al programa "Las Cosas Claras" (TVE)

Imatge principal: Foto d'Iglesias i Ayuso. - Europa Press