El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha acusat aquest dijous el PP d'utilitzar "mitjans no legítims" per aturar el govern de coalició perquè saben que per les urnes "no tornaran al Consell de Ministres". "Que una força política que ha governat a aquest país se situï en el ridícul és quelcom preocupant que posa de manifest la tremenda impotència" dels populars, ha dit a la Comissió de Discapacitat del Senat.

Des de la cambra alta, Iglesias ha advertit el PP que la seva actuació està funcionant com a "cola democràtica" per aglutinar suports al govern de coalició. "Estan disposats a tacar el que haurien de ser com a partit d'Estat per aconseguir el que les urnes no els donaran", ha dit.

De perjudicat a possible imputat

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha demanat al Tribunal Suprem que investigui al vicepresident segon de govern espanyol i líder de Podem pel delicte de danys informàtics, revelació de secrets i denúncia falsa per la seva presumpta implicació en la 'peça Dina' que s'investiga en el marc de el conegut com a 'cas Villarejo'. Tot i que el cas ja s'està investigant la condició d'aforat d'Iglesias obliga a l'Audiència Nacional a traslladar-lo al TS.

 Aquest nou moviment, mentre Sánchez presentava el pla de recuperació amb els fons europeus, xoca amb el recorregut judicial de la causa. El magistrat instructor va retirar la condició de perjudicat a Iglesias, una condició que, després de recurs d'apel·lació, la sala penal li va retornar. Ara García Castellón ha demanat poder investigar igualment el vicepresident segon del govern espanyol.