Els Mossos d'Esquadra investiguen les quatre persones que van ser identificades durant la manifestació contra la presència dels reis a Caldes de Malavella (la Selva) per un delicte de desobediència i un altre contra la seguretat del trànsit. Els fets van tenir lloc al final de la marxa en contra de la presència dels monarques a la població gironina amb motiu del lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) quan alguns dels participants en la protesta van decidir fer un segon intent de travessar l'autovia A-2 i saltar la tanca que delimitava l'espai on se celebrava l'acte, a l'Hotel Camiral de Caldes de Malavella.

Quatre dels manifestants van aconseguir saltar la tanca, si bé van ser interceptats dins la zona acordonada per la policia. Ara se'ls investigarà per un delicte de desobediència, ja que van passar més enllà de la zona delimitada pels Mossos. Tots quatre també seran denunciats per un delicte contra la seguretat del trànsit, ja que van travessar una via ràpida com l'autovia  l'A-2, amb el risc que suposa i sense portar armilla reflectant. Cap dels quatre manifestants van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra en el moment dels fets.

manifestació contra el rei felip VI i la monarquia espanyola a caldes de malavella / Europa Press
Manifestació contra el rei i la monarquia espanyola a Caldes de Malavella / Europa Press

Cordó dels Mossos d'Esquadra

Centenars de persones van participar en la protesta contra la presència dels monarques espanyols a Caldes de Malavella (la Selva) organitzada per la Coordinadora Antimonàrquica de les comarques gironines. Encapçalats pel lema 'Fora la monarquia. Visca la terra', els manifestants independentistes es van dividir en dos blocs. Un va avançar per la carretera, fins que es va trobar un cordó dels Mossos d'Esquadra, que els va impedir apropar-se a l'hotel on se celebrava l'entrega de premis. L'altre bloc va caminar bosc endins per trobar altres vies per arribar a la zona, on van ser perseguits per agents dels Mossos, situació que va generar moments de tensió i algunes corredisses. La Coordinadora organitzadora de la protesta està integrada per una vintena d'organitzacions, entitats, sindicats i formacions polítiques com ara ERC, Junts, la CUP, Òmnium Cultural o l'ANC. L'objectiu de la mobilització era fer "una gran confrontació política" contra la Corona i demostrar que "Catalunya no té rei". 

La princesa i l'exèrcit

Durant l'acte de lliurament dels premis, la princesa Elionor va aprofitar el seu discurs en el lliurament dels premis per exaltar les forces armades espanyoles. La successora i filla de Felip VI va reivindicar el talent dels cinc joves premiats i, a continuació, va explicar en primera persona com serà el seu futur després d'haver acabat el batxillerat. "Estic a punt d'iniciar l'etapa de formació militar, i més enllà de la meva responsabilitat estic contenta perquè sé com valoren els espanyols a les forces armades", va afegir.